Miljömärkt

Svanen

Miljöpolicy
 
Med vårt arbete vill vi visa att det är viktigt för oss att ständigt aktivt arbeta för förbättringar i vårt miljöarbete och därmed kunna vara med och skapa en bättre renare miljö i framtiden. Genom vårt samarbete med Svanemärkningen har vi fått tydliga riktlinjer och rutiner som har hjälpt oss se över vårt miljöarbete och utvecklat det vidare. 

Vad är ett Svanenmärkt hotell?

Ett Svanenmärkt hotell har tagit sitt ansvar och klarat Svanens hårda miljökrav. För att bli Svanenmärkta måste hotellet klara vissa gränsvärden inom Energi, vatten, kemisk och även förbrukningen av vårt avfall. Allt från våra inköp till vårt egna utbud granskas för sin miljöpåverkan.

Målet: en minskad miljöpåverkan

Vi försöker minska vår energipåverkan genom att byta ut våra lampor till lågenergilampor.
Vi har valt ett Elbolag med 100% förnybara energikällor.
Hotellet har beställt en energianalys för vår belysningsel.
Efter möjlighet väljer vi produkter med låg energiförbrukning.

För att kunna påverka vår vattenförbrukning byter vi successivt till snålspolande toaletter, snålspolande kranar i handfat och dusch.

Vid städning använder vi oss till stor del av torra städmetoder med mirakeltrasor och där behovet finns av all kemisk förbrukning försöker vi övergripande använda oss av miljömärkta produkter.

Vårt avfall minskar genom sortering av vårt egna avfall men även genom möjlighet till sortering för våra gäster på rummen och konferenslokalerna.

I vår frukostmeny köper vi in många ekologiska och Fair Trade produkter. 
Även vid alla övriga inköp försöker vi i största möjliga mån köpa miljömärkta produkter och påverka våra leverantörer.

I vår årliga handlingsplan sätter vi upp övriga delmål.
Regelbundet mäter vi och dokumenterar vi gränsvärdena.
Engagerar och informerar vår personal om vårt miljöarbete och vad vi uppnått.

INFO

Miljömärkningslicens
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.